Voordelen Boost

Wanneer de website geoptimaliseerd is, betekent dit eigenlijk dat de performance beter, maar vooral meer efficiënt wordt. Bestanden worden sneller geladen, maar vooral op het juiste moment, en alleen wanneer deze nodig zijn. Meer over de techniek later, maar wat zijn nou de voordelen hiervan?

Betere resultaten bij Google

 

Ten eerste waardeert Google het heel erg wanneer je een geoptimaliseerde website hebt, en dit zul je meteen merken in de zoekresultaten. Internet marketing en SEO zijn van uiterst belang, maar worden gebouwd op een website die aan de fundamentele eisen voldoet. Denk hierbij aan “clean code” (code die zo efficiënt mogelijk geschreven is), een SSL certificaat, een snelle laadtijd en een site die vrij is van malware of andere veiligheidsrisico’s voor internetgebruikers. Is je site geoptimaliseerd, dan zie je dus sneller resultaten in Google, met als gevolg meer bezoekers naar je snelle website.

Meer leads door gebruikerservaringen

 

Wanneer deze bezoekers aankomen op je website zal de website sneller laden, wat voor een betere gebruikerservaring zal zorgen. Hierdoor zijn klanten sneller geneigd om iets bij je te bestellen, of een offerte aan te vragen. Zie het als een visitekaartje, je wil niet dat er een scheur in zit of dat het eruit ziet alsof het al jaren in je broekzak zit. Of een kantoorpand dat verlaten lijkt. Een goed functionerende website is een vereiste, en de laadtijd is de eerste indruk die je achterlaat bij een klant.

Efficiënter met je hosting pakket

 

Ik ga zo iets meer in op de technische kant van een website waardoor je het volgende punt beter zult begrijpen, maar een betere optimalisatie zorgt er ook voor dat je op de lange termijn minder betaalt voor je hosting. Dit heeft te maken met eerder genoemde laden van bestanden, alleen wanneer het nodig is. Maar ook met het verkleinen van deze bestanden. Om toch al een beetje op de zaken vooruit te lopen: hosting is in principe het geheugenverbruik op de server. Zowel opslag geheugen (zoals op een harde schijf), als het werkgeheugen (zoals ook in een PC aanwezig is). Dit werkgeheugen is tijdelijk geheugen en wordt geactiveerd elke keer als er een bezoeker is die je website laadt (oftewel downloadt) van onze server. Als afbeeldingen en files kleiner zijn, hoeft er minder geladen te worden van de server en bespaar je dus veel aan opslag. Zo kun je langer doorgroeien zonder naar een groter hostingpakket te hoeven gaan!

Betere resultaten

Meer leads

Efficiënter

ONLINE
SUCCES.

 Zet vandaag de eerste stap